Figeľ: Občania majú nedostatočný styk s regionálnymi úradmi

14.11.2009 Celý región

Čaklov 14. novembra (TASR) - Na dnešných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) sa v mieste svojho trvalého bydliska v obci Čaklov v okrese Vranov nad Topľou zúčastnil predseda Kresťansko-demokratického hnutia (KDH) ...
Bývalý eurokomisár kladie do popredia v rámci regionálnej politiky skĺbenie morálnych a odborných predpokladov zástupcov občanov v štruktúrach vyšších územných celkov.
\"Dobrý župan by mal byť v prvom rade charakterný, zodpovedný a schopný pre výkon svojej funkcie, \" povedal Figeľ. Podľa jeho slov ide o skĺbenie odbornosti a morálnosti. Na margo možnej nízkej účasti voličov vo voľbách do VÚC uviedol, že občan sa potrebuje so svojim regiónom viac stotožniť a vnímať jeho dôležitosť. \"Regionálna samospráva má iba osem rokov a päť rokov sme v prostredí Európskej únie. Ľudia však majú nedostatočný styk s regionálnymi úradmi, \" zhodnotil Figeľ. V tejto súvislosti uviedol, že ľudia poznajú obecné úrady, veľký parlament sa takisto sleduje na dennej báze, no politika medzi tým ostáva akoby v tieni. \"Regionálne samosprávy by mali byť bližšie k ľuďom, mali by vzájomne viac komunikovať, občan by mal nadobudnúť pocit, že regionálnym úradom rozumie a že majú vplyv na jeho každodenný život, \" dodal.
 

Vyberte región